حمله به تجمع بازنشستگان در تهران؛ یک خبرنگار همچنان در بازداشت است

 

۱۸ اسفند ۱۳۹۹/ 08 مارس 2021 : به‌دنبال برگزاری تجمع اعتراضی شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در تهران و ۱۸ شهر دیگر در روز ۱۷ اسفند، نیروهای امنیتی با حمله به شرکت کنندگان، این تجمع را به خشونت کشیده و شماری از آنها را با ضرب و شتم بازداشت کردند. 

یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید: «جمعا ۹ نفر شامل هفت مرد و دو زن در جریان تجمع بازنشستگان مقابل وزارت کار بازداشت شدند.»

به گفته این منبع آگاه، به جز کامیار فکور، خبرنگار، تاکنون همه بازداشت‌شدگان آزاد شده‌اند.

روز یک‌شنبه ۱۷ اسفند ماه، شمار قابل توجهی از بازنشستگان معترض به وضعیت معیشتی خود با همراهی تعدادی از فعالان مدنی، روزنامه‌نگاران و فعالان کارگری اقدام به برپایی تجمع در مقابل ساختمان وزارت کار، واقع در خیابان آزادی در تهران کردند.

یک شاهد عینی می‌گوید: «نیروهای امنیتی در همان ساعات اولیه شکل‌گیری تجمع، با خشونت حمله کردند، با مشت و لگد و باتوم به جان تجمع کنندگان افتادند. ابتدا عده‌ای از بازنشستگان را سر خیابان بهبودی (خیابان جنب ساختمان وزارت کار) زیر مشت و لگد گرفتند و پس از آنکه تجمع کنندگان به سمت در ورودی متروی شادمان رفتند، مأموران با بستن درهای ورودی مترو، به حاضران حمله کرده و عده‌ای را توأم با ضرب و شتم، بازداشت کردند.»

به‌گفته این شاهد عینی، اسماعیل گرامی، معلم بازنشسته، اسعد مفتاحی، کارگر اسنپ فود و کامیار فکور، خبرنگار اقتصادی و فعال هنری به‌همراه چند نفر دیگر بازداشت شدند.

بر پایه گزارش‌های منتشر شده، این نهمین تجمع بازنشستگان در طی دو ماه اخیر در اعتراض به مشکلات معیشتی بوده است. کمتر از ۲۴ ساعت پیش از برگزاری تجمع در مقابل وزارت کار، یعنی در روز شنبه ۱۶ اسفندماه، بازنشستگان با حضور در جلوی ساختمان مجلس خواستار تصویب اعتبار ۹۰هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی توسط نمایندگان مجلس شده بودند.

این میزان از اعتبار قرار است پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی باشد تا منبع اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران شود.

طبق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، بایستی مستمری‌ بازنشستگان متناسب با افزایش هزینه‌های زندگی بالا رود.

سازمان تامین اجتماعی اما در واکنش به این خواسته معترضان اعلام کرده در حال حاضر دولت حسن روحانی بیش از ۳۴۰ هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهکار است و به‌همین دلیل نمی‌تواند این خواسته بازنشستگان را برآورده کند.

هم‌زمان با برپایی تجمع  روز یک‌شنبه در تهران، بازنشستگان دست‌کم در ۱۸ شهر دیگر در سراسر ایران از جمله در اهواز، اردبیل، رشت، تبریز و بجنورد، برای بیان مطالبات خود به خیابان آمدند.

پیش از این، آخرین تجمع فراگیر بازنشستگان در روز ۱۴ دی‌ماه سال‌جاری در بیش از ۱۶ شهر کشور در مقابل ساختمان‌های دولتی برگزار شده بود.

کمیته دستمزد شورای عالی کار هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را شش میلیون و ۸۹۵ هزار تومان تعیین کرده اما فعالان کارگری میزان سبد معیشت کارگری را بیش از ۱۰ میلیون تومان برآورد کرده‌اند.

به گفته رئیس کانون بازنشستگان استان تهران، بیش از سه میلیون بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی قرار دارند که که ۶۰ درصد این افراد حداقل‌بگیر‌اند.

دولت اما در سال‌های اخیر همواره به بهانه آنچه که کسری بودجه و ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی عنوان می‌شود، با افزایش حقوق دوره بازنشستگی مخالفت کرده است.

از سوی دیگر نه تنها بازنشستگان در برابر طرح مطالبات خود پاسخی نگرفته‌اند بلکه هربار با پرونده سازی و برخوردهای امنیتی مواجه شده‌اند.

گفته می‌شود در حمله روز یک‌شنبه (۱۷ اسفند) مأموران لباس شخصی و پلیس به تجمع بازنشستگان در تهران، دست‌کم ۹ نفر بازداشت شده و شمار دیگری هم مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

به‌گفته یک منبع مطلع، همه بازداشت‌گان تاکنون با سپردن قرار کفالت یا امضای تعهد کتبی آزاد شده‌اند و تنها کامیار فکور در بازداشت مانده است.

او می‌گوید: «دادسرای اوین برای کامیار فکور قرار کفالت ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده اما با وجود پیگیری‌ها او همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد.»

همچنین منابع آگاه میگویند که این روزنامه‌نگار و فعال مدنی نه تنها در حین بازداشت مورد ضرب و جرح قرار گرفته بلکه مأموران پلیس امنیت تهران در بازداشت‌گاه هم او را مورد ضرب و جرح قرار داده‌اند به‌طوریکه دور چشم راست او کاملا کبود شده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

فعالان حقوق بشر کشتار مردم بلوچ را محکوم کردند و نسبت به سرکوب خونین در بلوچستان هشدار دادند.

کارگران ایران در ۲۰ شهر علیه «دولت غارتگران» رژیم ایران دست به تظاهرات زدند

زندانی سیاسی شکوه الزمان مجد در زندان مشهد به کرونا مبتلا شده است.