گلرخ ابراهیمی ایرایی غیابا به یک سال حبس دیگر محکوم شد .
گلرخ ابراهیمی ایرایی، فعال مدنی که به زندان آمل تبعید شده، به حکم غیابی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تازه و محرومیتهای اجتماعی از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به طور غیابی زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم نمود. این حکم توسط مسئولین زندان آمل به خانم ایرایی که در بند زنان محبوس می باشد ابلاغ شد.
خانم ایرایی همچنین به دو سال ممنوعیت از عضویت در گروه ها و احزاب سیاسی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است. این حکم بر اساس پرونده جدیدی است که در زمان اسارت وی در زندان قرچک برای وی گشوده شد. وی از ابتدا تا انتهای این پرونده از دسترسی به وکیل محروم بود.
گزارش شده است که گلرخ ابراهیمی ایرایی از تشکیل دادگاه خود مطلع نبود. اما مسئولین زندان ادعا می کنند که وی آگاهانه از حضور در دادگاه خودداری کرده است.
خانم ایرایی آخرین بار در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۹ در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین آخرین دفاعیات خود را ارائه داد.
زندانی سیاسی گلرخ ایرایی روز ۲۳ آذرماه ۱۳۹۹، بعد از حمله ۲۰ تن از مأموران زندان قرچک به بند ۸ با ضرب و شتم از بند خارج و به بند دو الف اطلاعات سپاه در زندان اوین تهران فرستاده شد.
او در روز یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۹ به زندان قرچک بازگردانده شد اما به او اعلام شد که از داشتن کارت تلفن برای تماس با خانواده اش محروم می باشد. یکشنبه شب او را به زندان آمل تبعید کردند. شهر آمل از جمله شهرهایی است که بیشترین آمار ابتلا و فوت در اثر کووید ۱۹ را در ایران داراست.
در تمام طول ۴۳ روز حبس در بند دو الف زندان اوین، هیچ خبری از سلامتی و شرایط خانم گلرخ ایرایی وجود نداشت. مسئولین زندان اوین انکار می کردند که او در بند دو الف است و خانواده اش را تهدید می نمودند.
گلرخ ایرایی و همسرش آرش صادقی ۳آبان ۹۵ در حمله به منزل شان بازداشت شدند و بدون دریافت احضاریه کتبی به زندان اوین منتقل شدند. گلرخ ایرایی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و به اتهام «توهین به مقدسات» از طریق نوشتن یک کتاب منتشر نشده علیه سنگسار به ۵ سال حبس محکوم شد. زندانی سیاسی آرش صادقی که از سرطان رنج می برد بدون رسیدگی درمانی مورد نیاز خود در حال گذراندن ۱۹سال حبس خود در زندان گوهردشت کرج (رجایی شهر) می باشد.
گلرخ ایرایی سال ۹۵ دستگیر شده و مصادیق اتهامات امنیتی علیه او، مخالفت با مجازات اعدام و قصاص، نگاهداری عکس اعدامشدگان دهه شصت، گزارش نقض حقوق بشر در ایران به سازمان ملل ومخالفت با حجاب عنوان شدهاند.
خانم ایرایی بعد از یک اعتصاب غذای ۸۱ روزه، در تاریخ ۱۹ فروردین ۹۸ با پایان دوره محکومیت و با تودیع قرار از بابت پرونده جدید از زندان آزاد شد. اما مدت کوتاهی بعد، مجدداً بازداشت و جهت تحمل سه سال و ۷ماه حبس تعزیری به دلیل پرونده سازی جدید راهی زندان قرچک ورامین شد.
آرش صادقی، همسر او که خودش نیز زندانی سیاسی است، دو ماه قبل در نامهای سرگشاده به میشل باشله، به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، چگونگی تبعید شبانه گلرخ ایرایی به آمل را شرح داد و نوشت: ««خانم گلرخ ایرایی در تاریخ ۲۳ آذر ماه همراه با ضرب و شتم با شوک و باتوم توسط گارد از زندان قرچک به بازداشتگاه الف اطلاعات سپاه در زندان اوین منتقل شده بود و بعد از ۴۳ روز بازجویی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد اما دقایقی بعد بدون تحویل گرفتن وسایل شخصی، شبانه با یک بلوز و شلوار به زندان آمل تبعید شد.» صادقی در آن نامه افزود که همسرش در بند ۵۰ نفره زندانیان مواد مخدر نگاهداری میشود که شرایط بهداشتی بسیار ناگواری دارد: «... بخشی از این زندانیان به دلیل استفاده از سرنگ بیماریهای جانبی چون هپاتیت دارند. آنها به دلیل مصرف مواد مخدر و متادون، معمولا رفتارهای پرخطری انجام میدهند... خطر ابتلا به کرونا به خاطر عدم قرنطینه بالاست...»
نظرات
ارسال یک نظر