زندان فشافویه؛ نگرانی از وضعیت فرهاد سلمان‌پور، زندانی افشاگر


۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / : فرهاد سلمان‌پور ظهیر، فعال مدنی محبوس در تیپ دو زندان تهران بزرگ (فشافویه)، با وجود ابتلا به چند بیماری، بدون رسیدگی پزشکی و بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار زندانیان با جرایم خطرناک به‌سر می‌برد

محمد حسین آقاسی، وکیل این زندانی افشاگر می‌گوید دادیار ناظر بر زندان تاکنون به درخواست‌های او و خانواده موکلش برای گرفتن مجوز اعزام فرهاد سلمان‌پور به بیمارستان، پاسخی نداده است

فرهاد سلمانپور ظهیر کارمند سابق نهاد ریاست جمهوری بود که روز ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۸ به‌دست ماموران وزارت اطلاعات به دلیل آن‌چه افشاگری نامیده می‌شود، بازداشت شد. بنا بر برخی گزارش‌ها، او برای اخذ اعتراف در مورد ارتباطش با روح‌الله زم، مدیر و موسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» تحت فشار قرار گرفت. روح‌الله زم ۲۲ آذر ۱۳۹۹ اعدام شد.

محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، درباره وضعیت فرهاد سلمان‌پور گفت: «طبق عکس‌های رادیولوژی که از موکلم گرفته شده، یکی از مهره‌های ستون فقرات او دچار شکستگی و یک مهره دیگر هم دچار کوفتگی شده و او باید فورا برای انجام معالجات تخصصی بستری شود.»

به‌گفته آقاسی، علی‌رغم اینکه پزشکان خارج از زندان چند بار برای موکلش نوبت درمانی صادر کرده‌اند اما او از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

فرهاد سلمان‌پور ظهیر اوایل آذر ماه ۱۳۹۹، به‌خاطر شکستگی یکی از مهره‌های ستون فقرات و با تحمل درد شدید به بیمارستان لقمان حکیم در تهران اعزام شد اما بدون دریافت خدمات درمانی لازم به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.

این زندانی افشاگر به‌غیر از آسیب‌دیدگی در ناحیه ستون فقرات، به اختلالات ریوی و عارضه‌هایی در ناحیه گردن هم دچار است که به‌دلیل اعمال شکنجه‌های متعدد بازجویان بروز کرده است.

سلمان‌پور همچنین دست‌کم در یک نوبت مورد حمله برخی از زندانیان با جرایم غیر سیاسی قرار گرفت و مهره‌های کمرش به‌شدت آسیب دیده‌اند. این فعال مدنی پیش‌تر اعلام کرده بود مسئولان زندان به چند زندانی مأموریت داده‌اند تا او را مورد آزار و اذیت قرار دهند.

محمد حسین آقاسی، وکیل او در همین زمینه می‌گوید: «تا جایی که من اطلاع دارم، پرت شدن فرهاد از روی طبقه سوم تخت توسط یکی از زندانیان انجام گرفته و طبق ادعای موکلم، این زندانی برای انجام این کار مأموریت داشته است.»

به‌گفته او، با وجود اینکه سلمان‌پور شکایتی علیه فرد ضارب در زندان طرح کرده اما شکایت او به نتیجه‌ای نرسیده و در نهایت پرونده این شکایت بسته شده است.

اصل تفکیک جرایم، از جمله اصول ناظر بر اجرای مجازات حبس است که طبق موازین حقوقی، زندانیان باید بسته به نوع جرم، از یکدیگر تفکیک شوند. مسئولان قضایی اما در سال‌های گذشته، «خودداری از اجرای این اصل» را به‌ مثابه ابزاری برای اعمال فشار بر زندانیان سیاسی و عقیدتی به‌کار گرفته‌اند.

محمد حسین آقاسی درباره وضعیت موکلش در کنار زندانیان با جرایم عادی می‌گوید: «زندان فشافویه برای نگه‌داری از زندانیان عادی ایجاد شده اما در برخی موارد برای تنبیه یا به‌دلیل کمبود ظرفیت در زندان‌های دیگر، زندانیان سیاسی را به فشافویه منتقل می‌کنند.»

فرهاد سلمانپور ظهیر، کارمند سابق نهاد ریاست جمهوری در دوره محمود احمدی‌نژاد، آخرین بار روز ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۸ توسط ماموران وزارت اطلاعات، بدون ارائه حکم قضایی و در خیابان بازداشت و سپس به بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و ۴۵ روز در حبس انفرادی به سر بُرد.

حدود دو ماه بعد، منابع حقوق بشری گزارش دادند فرهاد سلمان‌پور ظهیر برای اخذ اعتراف اجباری مبنی بر ارتباطش با روح الله زم، مدیر و موسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» و فعال رسانه‌ای، تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته است. گفته می‌شود مأموران امنیتی در یک نوبت آقای سلمان‌پور را با روح‌الله زم رو در رو کرده‌اند.

سلمان‌پور در طی سال‌های گذشته بارها توسط نهادهای امنیتی بازداشت و زندانی شده است. او اواسط آبان ۱۳۹۹ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، با اتهامات «اجتماع و تبانی علیه به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق فعالیت در فضای مجازی»، «انتشار اطلاعات و اوراق طبقه‌بندی شده»، «همکاری با عناصر ضد انقلاب، سایت‌ها و شبکه‌های خارجی معاند نظام» و «توهین به رهبری و توهین به روح الله خمینی» مورد محاکمه قرار گرفت و در حال حاضر بدون صدور رأی قطعی دادگاه و به‌ صورت بلاتکلیف در زندان به‌ سر می‌برد.

همچنین مساعدت در فراری دادن سعید ملک‌پور، زندانی سیاسی پیشین از کشور و افشای کلاهبرداری ١۵٠ میلیون دلاری آیت الله مکارم شیرازی در زمان دولت احمدی‌نژاد و انتشار اسناد مربوط به ترانزیت مواد مخدر توسط عوامل وابسته به جمهوری اسلامی، از دیگر مواردی است که باعث کینه‌ورزی مقامات قضایی علیه سلمان‌پور شده است.

او از جمله زندانیانی است که برای اعمال فشار بیشتر، از زندان اوین به زندان فشافویه منتقل شده است.

زندان فشافویه واقع در جاده قدیم قم، روبروی پلیس راه حسن آباد و در کیلومتر پنج جاده چرمشهر و ۳۲ کیلومتری جنوب تهران، در سال ۱۳۷۹ با هدف ایجاد یک اردوگاه برای نگه‌داری از متهمان مربوط به جرایم مواد مخدر ساخته شد اما به دلیل بالا بودن آمار زندانیان در استان تهران به‌تدریج متهمان دیگری هم به این زندان فرستاده شدند. بر پایه گزارش‌های منتشر شده، این زندان با کمبود شدید امکانات پزشکی و خدمات بهداشتی مواجه است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

فعالان حقوق بشر کشتار مردم بلوچ را محکوم کردند و نسبت به سرکوب خونین در بلوچستان هشدار دادند.

کارگران ایران در ۲۰ شهر علیه «دولت غارتگران» رژیم ایران دست به تظاهرات زدند

زندانی سیاسی شکوه الزمان مجد در زندان مشهد به کرونا مبتلا شده است.