پست‌ها

نمایش پست‌ها از آوریل, ۲۰۲۱

در جریان سرکوب مردم روستای سراب کهمان در لرستان، ۳۰ زن مجروح شدند

تصویر
  در جریان سرکوب مردم روستای سراب کهمان توسط نیروی سرکوبگر انتظامی ۳۰ زن مجروح شدند. روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، مأموران نیروی انتظامی قصد داشتند درخت های گردوی این روستا را قطع کنند که با مقاومت شدید مردم این روستا مواجه شدند زیرا این درختان گردو منبع درآمد مردم این روستا می باشد و سالیان زیادی برای پرورش آنها تلاش کرده اند. 

صدا و سیما؛ بازجویانی در قامت خبرنگار

تصویر
  28 آپریل 2021 : در اکتبر ۲۰۱۹، چند روز پس از دستگیری و استرداد روح‌الله زم از عراق، اعترافات اجباری این روزنامه‌نگار از صدا و سیما پخش شد. در یکی از اعترافات پخش‌شده، علی رضوانی، خبرنگار صدا و سیما در شرایطی از روح‌الله زم بازجویی می‌کرد که او آشکارا خسته و آشفته بود. 

بررسی اتهامات اعدام‌شدگان در جمهوری اسلامی، در سال ۲۰۲۰

تصویر
  اتهام قتل عمد رایج‌ترین اتهام استفاده شده برای احکام اعدام در سال ۲۰۲۰ بوده است و پس از آن، اتهامات مربوط به مواد مخدر، تجاوز و آزار و اذیت جنسی، محاربه و افساد فی الارض و بغی قرار دارند. در این سال همچنین یک نفر به اتهام تکرار در مصرف مشروبات الکلی به عنوان یک «جرم مشمول حد»، اعدام شد.  این مطلب بخشی از گزارش سالانه اعدام سازمان حقوق بشر ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی است.  نسخه پی‌دی‌اف گزارش را بخوانید    

خشونت علیه زنان در ایران نهادینه شده و برخوردار از حمایت حکومتی

تصویر
 د ر دورانی که رسانه های خبری و رسانه های اجتماعی ۲۴ساعته مشغول به کارند و به رغم اعتراضات و فعالیت های فعالین و مدافعان حقوق بشر، خشونت علیه زنان در ایران تحت حمایت دولت   در حال افزایش   است. در واقع رژیم ایران خود به صورت سیستماتیک، عامل و تسهیل کننده خشونت فیزیکی، روانی، اقتصادی و سیاسی علیه زنان می باشد. تحمیل حجاب اجباری قانون اساسی مصوب رژیم زن ستیز آخوندی، یک برداشت فاسد و عقب مانده از اسلام را به منظور به انقیاد کشیدن زنان به ثبت داده است. رایج ترین و مشهودترین نوع خشونت علیه زنان در ایران تحمیل حجاب اجباری است که به دستور و با حمایت دولت به اجرا گذاشته می شود. حجاب اجباری از طریق ۲۷ ارگان سرکوبگر از جمله نیروی انتظامی و «گشت های ارشاد» به زنان تحمیل می شود. آنها زنانی را که از رعایت حجاب اجباری امتناع کنند و یا به نظر آنها بدحجاب باشند به شدت مجازات می کنند. ۲۰۰۰ و بیشتر – این شمار زنانی است که به گفته حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، در هر روز در طول سال ۱۳۹۵ به دلیل بدحجابی دستگیر شدند. مجلس رژیم در سال ۹۷ طی گزارشی اذعان نمود که «۷۰درصد زنان ایرانی به حجاب اجباری اعتقاد

نامه ۱۰۱ وکیل دادگستری به رییس قوه قضائیه برای آزادی وکلا و فعالان سیاسی

تصویر
  ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ / 24 آپریل 2021 : یکصد و یک وکیل دادگستری با تنظیم نامه ای خطاب به رییس قوه قضاییه خواهان آزادی وکلا زندانی و زندانیان سیاسی و مدنی شدند. یکصد و یک وکیل دادگستری درطی نامه‌ای که یک نسخه از آن در اختیار سازمان حقوق بشر ایران قرار گرفته است، از ریاست قوه قضاییه خواستند که وکلای زندانی و زندانیان سیاسی و مدنی هرچه زودتر آزاد شوند. 

محکومیت دو زندانی به اعدام به اتهام «سب النبی»

تصویر
  حکم اعدام دو زندانی با اتهام «سب النبی» در زندان مرکزی اراک به ایشان ابلاغ شده است. این دو زندانی در یک پرونده مشترک محاکمه و به اعدام محکوم شده‌اند. 

بازتاب عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل؛ «روز سیاه حقوق بشر»

تصویر
  همزمان با انتشار گزارش های بین المللی درباره افزایش تبعیض جنسیتی و نرخ بالای اعدام زنان در ایران، جمهوری اسلامی به عضویت «کمیسیون مقام زن»، زیرمجموعه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، انتخاب شد. یک تشکل ناظر بر سازمان ملل انتخاب ایران را «روز سیاه حقوق زنان و حقوق بشر» خواند . در جریان شصت و پنجمین نشست این کمیسیون در روز دوشنبه، جمهوری اسلامی ایران با کسب ۴۳ رای همراه کشورهای ژاپن،لبنان،پاکستان و چین برای دوره چهار ساله ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ میلادی به عنوان عضو این کمیسیون انتخاب شد . کمیسیون مقام زن که در سال ۱۹۴۶ میلادی تاسیس شده، هدف «برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان» را در دستور کار خود دارد و برخی آن را بالاترین مقام نظارتی در حوزه زنان در سازمان ملل متحد توصیف می کنند . زمینه این دوره از نشست کمیسیون «مشارکت و تصمیم گیری کامل زنان در زندگی عمومی» و همچنین «محو خشونت» با هدف دستیابی به برابری جنسیتی و تقویت همه زنان و دختران عنوان شده است . سابقه انتخاب ایران جمهوری اسلامی یک بار دیگر نیز در سال ۱۳۸۹ به عضویت این کمیسیون درآمده بود . هم در سال ۱۳۸۹ و هم این با

پیوستن ۱۷ زندانی سیاسی به کمپین اتحاد علیه سلول انفرادی

تصویر
  1 اردیبهشت ۱۴۰۰/ 21 آپریل 2021 : طی روزهای اخیر ۱۷ زندانی سیاسی در زندان‌های اوین و رجایی شهر با تحویل دادخواستی مبنی بر اعتراض و شکایت نسبت به حبس در «سلول انفرادی»، در دفاتر بندهای این زندان‌ها به کمپین اتحاد علیه سلول انفرادی پیوستند. این کمپین از اواسط اسفند ماه ۱۳۹۹، با ثبت شکایت تعدادی از زندانیان سابق سیاسی و عقیدتی آغاز شده بود. 

نگاهی به معضل قاچاق زنان و دختران در ایران

تصویر
  قاچاق زنان و دختران در ایران یکی از مواردی است که در آن   حقوق اساسی زنان   نادیده گرفته شده و زنان به این شیوه نیز   مورد ستم   واقع می شوند. در خبرهای قاچاق انسان در ایران، بیشترین قربانیان قاچاق زنان از طریق سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان به کشورهای دیگر قاچاق شده اند. 

شکنجه در ایران؛ قوانین ناکارآمد و نهادهای قانون گریز

تصویر
 د ر جامعه جهانی، جمهوری اسلامی ایران از معدود کشورهایی است که در کنار عربستان، سومالی، پاکستان و افغانستان همچنان از پذیرش کنوانسیون منع شکنجه سازمان ملل خودداری می‌کند. از میان جامعه بین الملل، تاکنون بیش از ۱۶۰ کشور به این کنوانسیون ملحق شده‌اند. 

شرایط بحرانی ویروس کرونا و آسیب های غیرقابل جبران به زنان سرپرست خانوار

تصویر
  زنان سرپرست خانوار در شرایط بحرانی ویروس کرونا و ناکارآمدی حکومت چندین برابر قبل متحمل فشار و آسیب شده اند. بیش از یک سال از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا توسط رژیم گذشته است. در این شرایط کارگران روزمزد و اقشار آسیب پذیر دستکم یک سال است درآمدی ندارند. رژیم توان مدیریت این بحران را ندارد و به همین دلیل در ایران قرنطینه اعلام نمی کند. روحانی به جز وعده های توخالی تا کنون کاری برای مردم نکرده و فقط آنها را به خانه نشینی دعوت می کند. کسب و کار همه کارگران و اقشار زحمت کش در جامعه دچار آسیب های جدی شده است اما این فشار برای زنان سرپرست خانواری که از راه مشاغل خانگی زندگی شان را تأمین می کردند مضاعف است. آنها بیش از همه آسیب دیده و با فشارهای ناشی از کاهش درآمد و یا عدم فروش محصولات روبه رو هستند. مشاغل زنانه بی سرو سامان و ناپایدار است و بازارچه و یا محل کسب ثابت ندارند. این زنان همچنین فاقد پشتوانه مالی هستند به ویژه آن دسته که به مشاغل خانگی یا دستفروشی اشتغال دارند با محدودیت های بیشتری روبرو هستند. آنها در شرایط بحرانی ویروس کرونا آسیب بیشتری را متحمل می شوند. در مواردیکه مادر خانواده

زنان سرپرست خانوار به دلیل فقر به خوابیدن در گودال ها پناه می برند.

تصویر
  برخی از زنان سرپرست خانوار به دلیل فقر و نداشتن مسکن مناسب به حاشیه شهرها پناه برده و در گودال ها و کانال های ساختمان های مخروبه زندگی می کنند. این زنان بخشی از حداقل ۳۸میلیون جمعیت حاشیه نشین ایران هستند. 

تقلیل محکومیت اعدام ارسلان خودکام به حبس ابد

تصویر
  ۲۵ فروردین ۱۴۰۰: طی ابلاغیه‌ای که امروز به رویت ارسلان خودکام رسید، حکم این زندانی سیاسی زندان مرکزی ارومیه، از اعدام به حبس ابد تقلیل پیدا کرد. 

گلرخ ابراهیمی ایرایی غیابا به یک سال حبس دیگر محکوم شد .

تصویر
  گلرخ ابراهیمی ایرایی، فعال مدنی که به زندان آمل تبعید شده، به حکم غیابی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تازه و محرومیت‌های اجتماعی از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. 

علی یونسی و امیرحسین مرادی؛ یک سال بازداشت موقت با اتهام‌های واهی

تصویر
  ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / 11 آپریل 2021 : یک سال از بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف می‌گذرد. از آن‌جا که جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی در اخذ اعترافات دروغین زیر شکنجه دارد، فعالین حقوق بشر ایران در مورد صدور احکام سنگین و پخش اعترافات تلویزیونی هشدار می‌دهد. 

پس از شکنجه هم، داغ آن در تن شکنجه‌شده باقی می‌ماند

تصویر
اعمال شکنجه در طول تاریخ بشریت، یکی از جمله مهم‌ترین وسایل ایجاد رعب و وحشت حکومت‌ها و نظام‌های مختلف جامعه بشری در میان مردم بوده است. فلاسفه و دانشمندان مشهوری از جمله ارسطو، گالیله و فرانسیس بیکن از مشهورترین قربانیان شکنجه دولتی هستند، که توسط نظام‌های وقت به دستگاه شکنجه سپرده شدند. این عمل غیرانسانی هنوز در برخی کشورهای دنیا ادامه دارد. 

راحله احمدی و صبا کردافشاری با پایان مرخصی به زندان بازگشتند

تصویر
  ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ / 10 آپریل 2021 : طی روز جاری، دو فعال مدنی، راحله احمدی و دخترش صبا کردافشاری با پایان مرخصی به ترتیب به زندان اوین و زندان قرچک ورامین (شهرری) بازگشتند. 

زندان فشافویه؛ نگرانی از وضعیت فرهاد سلمان‌پور، زندانی افشاگر

تصویر
۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / : فرهاد سلمان‌پور ظهیر، فعال مدنی محبوس در تیپ دو زندان تهران بزرگ (فشافویه)، با وجود ابتلا به چند بیماری، بدون رسیدگی پزشکی و بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار زندانیان با جرایم خطرناک به‌سر می‌برد . 

اعدام یک زندانی در زنجان

تصویر
۱۷ فروردین ۱۴۰۰ 06 آوریل 2021 : حکم یک زندانی به‌نام حجت قائد که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود، در زندان مرکزی زنجان به اجرا درآمد. صبح روز یک‌شنبه، ۱۵ فروردین ماه، حکم اعدام یک مرد در زندان مرکزی زنجان به اجرا درآمد. هویت این زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود، حجت قائد، ۳۶ ساله و اهل زنجان احراز شده است.